Історія RAV4

«Тойота» святкує ювілей моделі RAV4

«Тойота» святкує ювілей моделі RAV4

`

 

З нагоди святкування ювілею моделі RAV4 в офіційній дилерській мережі Toyota в Україні діють пРРРРРивабливі ціни* на цю модель. Вигідні цінові пропозиції* діють на автомобілі 2015 року виробництва, наявні на території України. Детальніше — у офіційних дилерів Toyota в Україні.

Про більшість винаходів, які змінили наше життя ми думаємо — і чому до цього ніхто не додумався раніше? Коли озираєшся назад, то це здається очевидним. Це може бути крихітний MP3-плеєр у твоїй кишені з сотнями альбомів для прослуховування або, можливо, камера на мобільному телефоні, що допомогла тобі відкрити в собі любов до фотографії, про яку навіть не здогадувався.

У 1989 році на автосалоні Tokyo Motor Show компанія Toyota представила світові цілком новий концептуальний автомобіль і це був день народження повнопривідного авто для активного відпочинку.

На щастя, тепер ми знаємо його як Toyota RAV4 і любимо.

 



Перший компактний кросовер

Перед випуском цієї моделі люди здавалися задоволеними асортиментом вибору нового авто.

Як тільки у травні 1994 року став випускатися RAV4, публіка відразу ж отримала новий варіант для вибору, оскільки Toyota створила компактний кросовер, що був першим у своєму сегменті автомобілів.

 

 

Тепер виникла можливість насолоджуватися перевагами двох видів авто в одному. По-перше, це практичний автомобіль, що з комфортом вміщує чотирьох пасажирів, має несучий корпус кузова та забезпечує хорошу динаміку керування. Та як тільки місцевість чи погодні умови погіршуються, ви стаєте впевненим водієм автомобіля з високою посадкою, прохідністю і кліренсом габаритних повнопривідних авто.

Це було точне потрапляння в ціль. Публіці сподобався як зовнішній вигляд, так і керування RAV4. Індивідуальний дизайн, що включав декоративні гумові молдинги та потужний 2-літровий 16-клапанний двигун, який прискорювався так само, як і більшість хетчбеків і невдовзі компанія Toyota повинна була подвоїти кількість прогнозованої до випуску продукції, щоб задовольнити попит.

Розширення модельного ряду

Спочатку випущена у форматі з дводверним кузовом, ця модель через два роки почала також випускатися у чотиридверній версії із тим самим 2-літровим двигуном та на вибір із 5-ступеневою механічною та 4-ступеневою автоматичною трансмісіями.

Співпавши з незначним оновленням модельного ряду, у 1998 році з’явилася перша та єдина модель RAV4 з відкидним дахом. Призначений для людей, які полюбляють проїхатися з вітерцем, цей кабріолет був оригінальним, але нетривалим доповненням до модельного ряду, бо був поза конкуренцією, оскільки в продаж вийшло довгоочікуване нове покоління авто RAV4.

 

 

Нове століття, нові моделі

RAV4 другого покоління був випущений у 2000 році, у той час, коли конкуренція на цьому сегменті ринку значно посилилася. Інші виробники, побачивши світовий успіх RAV4, повторили цей формат. Нова модель прийняла виклик, поєднавши в собі компоненти, що були на 70 % унікальні для RAV4 і розміщувалися в просторнішому та міцнішому корпусі кузова, що покращило якість керування та знизило рівень шуму.

 

 

Щоб залишатися успішними у цьому тепер уже конкурентному сегменті ринку, в 2006 році RAV4 було знову оновлено в третьому, новішому поколінні цієї моделі. Як і в попередній моделі, зміцнений корпус кузова ще більше знизив рівень шуму та вібрації, але найбільш помітною зміною було застосування системи повного приводу тимчасового використання. Це було перше поєднання у цьому сегменті систем тяги та стабілізації, а відмова від постійного повного приводу допомогла зменшити споживання пального і кількість викидів.

 

 

Після успішного випуску першого покоління електромобілів RAV4, які продавалися тільки в Каліфорнії у 2007 році, у 2010 році, разом із компанією Tesla Motors, Технічний центр Toyota в Мічигані розробив сучаснішу версію електромобіля RAV4 (все ще тільки для США).

Новоутворене спільне підприємство виготовило автомобіль, який відповідав жорстким вимогам Каліфорнійської програми нульових викидів та продавався в основному лізинговим компаніям. Оснащене сучасним літієво-іонним акумулятором, електродвигуном у 154 к. с. та з дальністю пробігу в 113 миль, це авто було справжнім технічним досягненням на той час.

 

 

Із випуском останнього четвертого покоління моделі весною 2013 року, RAV4 з часом стає ще елегантнішим. Дивлячись на новий дизайн екстер’єру, не виникає сумніву, що перед тобою RAV4, але форма його стала більш обтікаючою, витонченою, зберігаючи при цьому самобутній дух позашляховика.

 

 

Під час їзди як у сільській місцевості, так і в умовах бездоріжжя, очевидною залишається грайливий характер першої інноваційної моделі RAV4, яка подарує вам задоволення від керування.

Поєднуючи в собі новий інтер’єр преміум-класу і передові системи допомоги водієві, як от інтегрована система динамічного керування Integrated Dynamic Drive System, яка пристосовує управління кермом та підвіску до конкретної дороги, розкішний салон і якість керування RAV4 створює відчуття пересування у авто вищого класу.

 

toyota-stories-2014-the-rav4-story-article-02_tcm-3046-277011

 

Близько 20 років тому RAV4 змінив сприйняття людьми звичайного автомобіля. Водії знайшли в цій моделі свободу та гнучкість, яку раніше пропонували тільки габаритніші, важчі та дорожчі авто. Більше не треба було вибирати між зручним седаном, універсальним хетчбеком або надійним позашляховиком — це все було в RAV4.

 

toyota-news-2014-rav4-anniversary-youtube_tcm-3046-219676

 

 

Джерело інформації


 

* За даними офіційних веб-сайтів уповноважених дилерів продукції Toyota. За довідками про актуальні ціни, технічні характеристики та наявність просимо звертатися до наших менеджерів